Fedezd fel Noszvajt!

2021-03-09 16:07:17

Barangolás a faluban


Noszvaj a Bükk hegység déli kapujában fekvő kistelepülés, amely számos látnivalóval és tiszta természeti környezettel hívja sétára a kirándulni vágyókat. A Bükki Nemzeti Park közelében, a Kánya-patak völgyében található az ország egyik legtisztább levegőjű települése, ahol a falu bejárása is élmény, de a közeli kirándulóhelyek megközelítése kezdő túrázók számára is könnyen elérhető. Kevés utazással a közvetlen környék is felfedezhető, kalandos kedvű vendégeink számtalan szórakozási lehetőség közül választhatnak.


Rövid séta a faluban

A rövid falusi séta során, érinthetik Noszvaj minden ismert pontját, ha a következő útvonalon haladnak. Az útvonal hossza mindössze 2 kilométer, amit egy kellemes tavaszi délelőttön mindenkinek szívesen ajánlunk. A templomtól indulva - De la Motte-kastély - Magtár - Pocem - Gazdaház - kovácsműhely - kosárfonó.

 

Hosszabb séta a faluban

Ha beiktatjuk az Imány-tető és a Síkfőkút pontokat is az útvonaltervünkbe, kirándulásunk máris valóban hosszabb, távolsága körülbelül 7 km, a megtételéhez szükséges idő tempótól függően egy délelőtti/délutáni kellemes séta ideje. Így voltaképpen bejárjuk az egész falut. Könnyű séta, egyetlen apró megerőltetéssel, ami az Imány-tetőre való felmászást illeti (kb. 150 m), de a szép panorámáért bőven megéri. 

Kirándulás tippek Noszvaj közelében

Látnivalók Noszvaj közelében

Gasztronómia

Felfedeznéd Noszvaj kulináris helyeit?

Túraútvonalok

Túraútvonalak a Kánya-patak völgyében

''; }